BREAKING NEWS

Featured Posts

20 Eylül 2010 Pazartesi

Facebook Like düğmesinde yeni özellikler ( Tavsiye et )

Bundan önceki yazımızda tanıttığımız Facebook Like Begen butonuna eklenen yeni özelliklerle daha inter aktif hale getirilmiş. Standart butonda düğmeye tıklanıldığın da  konuya ait yazılar veya resimler paylaşılamıyordu. 

 



Fakat şimdi tanıtacağımız Tavsiye et düğmesi ile Aynen Facebook Like butonunda olduğu gibi blog ziyaretçileriniz yazılarınızı beğenebildikleri gibi, isterlerse yorum ekleyerek kendi Facebook hesapların da yazılarınızı paylaşabiliyorlar. 





Tavsiye butonundaki diğer bir özellikse yazılarınızı beğenen Facebook kullanıcılarının birer resimlerini göstere biliyor olmanız. 

Uygulamayı kendi blog’uğunuza ekleyebilmek içinse aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli. 

Aşağıda bulunan kodları kopyalayın 
  




<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;width=450&amp;font=arial&amp;action=recommend&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; margin-top:10px; width:480px; height:80px;'/>


2.Adım



            
Kodu kopyaladıktan sonra sırası ile  Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜ HTML’yi Düzenle yolunu takip ederek blog’umuzun kodlarının açık halde bulunduğu modüle ulaşıyoruz. 




Yapacağımız işlemlere başlamadan önce Tam şablon yükle yazan bağlantıyı kullanarak Blog şablonunuzu yedeklemenizde fayda var. Daha sonra yapacağınız her hangi bir hata sonrası şablonunuzu geri yükleyerek yapmış olduğunuz tüm değişiklikleri geri alabilirsiniz.

Butonun hemen yazılarınızın altında görünmesi için  işaretli Widget şablonlarını genişlet yazan kutucuğu işaretledikten sonra aşağıdaki kodu bulun. 




<div class='post-footer'>




[ Klavyedeki Ctrl +F tuşuna aynı anda basarak açılan arama formunda Kodu aratarak daha hızlı bir şekilde bulabilirsiniz ]

3.Adım 
<div class='post-footer'> ifadesini bulduktan sonra hemen üzerine gelecek şekilde 
1. adımda kopyaladığınız kodu yapıştırın ve kaydedin. 

Bu şekilde görünecek 
2010-06-30_014541  

Kodu yapıştırdıktan sonra yazılarınızın hemen altında aşağıdakine benzer bir düğme görünecektir ❖

Share this:

Yorum Gönder

 
Back To Top
Distributed By Blogger Templates | Designed By OddThemes