BREAKING NEWS

Featured Posts

22 Eylül 2010 Çarşamba

Patron değişti, Nokia N8 ertelendi

Akıllı telefon pazarında eski gücünü kazanmaya çalışan Nokia'nın umut bağladığı N8 modeli tüketciye 'birkaç hafta' daha geç ulaşacak.









Akıllı telefon pazarına yönelik stratejisini bir türlü netleştiremeyen, dünyanın lider mobil telefon üreticisi Nokia, büyük umut bağladığı becerikli N8 modelinin çıkışını erteledi. Erteleme kararında yeni göreve başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Elop’un etkili olduğu sanılıyor.

N8, Nokia’nın uzun süredir Apple iPhone ve RIM Blackberry gibi akıllı telefon markalarıyla rekabet etmeye çalışan ama bunda pek başarılı olamayan Nokia’nın ‘son kurşunu’ olarak kabul ediliyor. Neredeyse tüm telefonların ‘akıllı telefon’ özelliği kazanmaya başladığı ve fiyatların hızla düştüğü pazarda, Nokia'nın akıllı telefonlarının başarısı firmanın değerini de doğrudan etkileyecek.

Reuters’ın aktardığı firma açıklamasında N8’lerin üretiminin devam ettiği, ilk cihazların takvime uygun olarak Eylül sonuna doğru fabrikadan çıkmaya başlayacağı, ancak son tüketiciye ulaştırılmasında birkaç hafta gecikme olacağı belirtildi. Buna gerekçe olarak da “son değişikliklerin gözden geçirilip üstün kullanıcı deneyimini güvence altına almak” gösterildi.

Share this:

Yorum Gönder

 
Back To Top
Distributed By Blogger Templates | Designed By OddThemes