BREAKING NEWS

Featured Posts

23 Eylül 2010 Perşembe

HandBrake ile Filmlerinize Altyazı Ekleyin


Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda sizlere HandBrake ile filmlerinize nasıl altyazı gömeceğinizi anlatacağım. Program mkv veya mp4 formatı yani iPod veya iPhone’larınız için de geçerlidir, ama ben yalnızca mp4 formatını denedim.
Öncelikle HandBrake adlı programı buradan indiriyoruz. Yükleme süreci kısa sürüyor ve programı açıyoruz….
Ardından aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi sırasıyla üst menüden önce Source butonuna basarak video dosyasını ekliyoruz. İkinci adım ise output, yani dosyanın çıkış konumunu belirliyoruz. Video dosyası hazır. Şimdi de altyazı dosyasını halledeceğiz. Bunun için de alt kısımda bulunan menüden Subtitles sekmesine giriyor ve ordan da Import SRT butonuna tıklayarak altyazı dosyamızı ekliyoruz. (2. resimdeki gibi)


Daha sonra da hemen yan tarafından altyazı dilini ve kodlama biçimini (Türkçe karakterler içinUTF-8‘i seçin) seçiyoruz. Ve son olarak soldaki Add butonuna basarak işlemi tamamlıyoruz. Ve dönüştürme işlemini başlatmak için yukarıdaki Start butonuna tıklıyoruz. Ve filminizin boyutuna göre işlem süresi tahminimce 30dk ile 1 saat arasında değişebilir.
Önemli bir not: SRT dosyasını Notepad++ gibi bir programla açıp kodlama biçiminin UTF-8olmasına dikkat edelim. Yoksa HandBrake de UTF-8′i seçsek bile Türkçe karakterlerde problem çıkartıyor.
İşte benim altyazı eklediğim bir south park bölümünden aldığım ekran görüntüsü:

Share this:

Yorum Gönder

 
Back To Top
Distributed By Blogger Templates | Designed By OddThemes