BREAKING NEWS

Featured Posts

20 Eylül 2010 Pazartesi

Blogger dan iki yeni özellik Popüler konular ve İstatistikler

Balkanlardan gelen bir sıcak hava dalgası gibi yurdu saran blogger’ın boş durduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
              two-new-gadgets

Çünkü her kes bilirki blogger mühendisleri boş durmayıp ücretli blog servislerin para karşılığında
sundukları özellikleri kullanıcılarının kendi bloglarında ücretsizce kullanabilmeleri için durmadan yeni bir

özellik ekliyorlar.



Toplam Sayfa Görünümü

Bloggerın daha öncede tanıttığımız deneme aşamasında olan yeni özelliği İstatistikler artık tüm blogger kullanıcıları için Kumanda paneline eklendi ayrıca blog ziyaretçilerinizle blog’uğunuzun ziyaretçi sayısını  paylaşabilmenizi kolaylaştırmak için şuan sadece blogger taslakta kullanılan bilen birde gadgetı bulunuyor.

toplam sayfa görünümüDört farklı stil ve iki farklı renk tonunda ekleyebildiğiniz bu gadget online kaynaklarda bulabileceğiniz blog ziyaretçilerinizin toplam sayısını gösterebileceğiniz sayaç servislerine çok güzel bir alternatif olacaktır.

Üstelik ziyaretçi sayısını isteğe bağlı olarak 20.000 gibi rakamlarla başlata bilen bu servislerin aksine blogger’ın bir uygulaması blog ziyaretçilerinize doğru istatistikleri sunabileceğiniz güzel bir uygulama.

Popüler Yayınlar


popüler-yayınlarBlogger taslağa geçiş yapılarak kullanılabilen diğer bir gadget’ta popüler yayınlar.

Bu uygulamada blog ziyaretçilerinizin en çok ziyaret ettikleri sayfaları kenar çubuğunuzda gösterebilmenizi sağlayan kullanışlı bir uygulama.

Kenar çubuğunda en çok ziyaret edilen sayfalarınıza yazılarınızda kullandığınız resimlerden birinin yazı başlığınızı ve isteğe bağlı olarak kısa bir özetini link şeklinde sunabilmenizi sağlıyacak bu uygulamanın adı gibi çok popüler olacağına eminiz.


Uygulamalarımızı tanıttığımıza göre şimdie kendi blog’uğunuzda kullanabilmeniz için gerekli adımlara geçebiliriz.

Her iki uygulamamızda şuan deneme aşamasında olduğu için kullanabilmek için sizin de blogger taslaga geçiş yapmanız gerekiyor bunun içinde buradan blogger taslaga geçiş yaptıktan sonraBlogger Taslak'ı varsayılan kumanda panelim olarak ayarla şıkkını işaretleyin.

blogger taslak

Gadgetları kendi blog’uğunuza eklemek için yine Kumanda panelinde bulunan Tasarım bağlantısına tıklayarak Sayfa Öğeleri bölümüne geçin.

gadget ekle
Burada yapmanız gereken Gadget Ekle bağlantısına tıklayarak eklemek istediğniz gadgetların sağında buluna artıya tıklamak.

Açılan yeni sayfada Gadegtları blog tasarımınıza uygun şekilde özelleştirdikten sonra kaydet butonuna basarak hemen kullanmaya başlaya bilirsiniz.

Bizim kendi blog’uğumuzda kullandığımız blog ziyaretçilerinin oylamaları sonucu öne çıkan içeriğinizi sunmak istediğiniz bir uygulama arıyorsanız onu da burada bulabilirsiniz.

Share this:

Yorum Gönder

 
Back To Top
Distributed By Blogger Templates | Designed By OddThemes